Mindig is kertes házat szeretett volna, és végre beteljesültek vágyai: most már nem is kíván mást, mint egy szép nyári napot a saját zöldterületén heverészve. Amivel azonban nem biztos, hogy számolt, hogy az a zöld nem magától lesz olyan zöld, és a kertet rendbe kell tenni, vagy át kell alakítani ahhoz, hogy olyan legyen, amilyennek elképzelte.

Még akkor se keseredjen el, ha egy teljes területnyi gazos káoszt lát, amikor kinéz az udvarára: ez lehet álmainak helyszíne, csak egy kis idő és szorgalom szükséges hozzá. A kert rendbetételéhez most mutatunk pár hasznos tippet, ha azt sem tudja, hol kezdje.

Ügyeljünk a tervezésre!

Először is nem árt, ha pontosan tudja, mit is szeretne: üljön le, és tervezze meg, mit akar majd látni a kertjében. Ez azért is nagyon fontos, hogy semmi ne vesszen kárba, ami már a kertben nő, de ne is vásároljon előre olyan növényeket vagy eszközöket, melyeknek később nem lesz meg a helyük, vagy esetleg túlzsúfolttá teszik az udvart.

A tervezés fázisában az sem árthat, ha lerajzoljuk elképzeléseinket, sokak számára ez a gyakorlatias ötletelés hozza elő a legjobb megoldásokat. Nem kell, hogy a rajz tökéletes legyen, csak vázolja fel a fejlesztendő területet, és egyszerű formákkal, feliratokkal jelölje be az ültetendő növények és például a kerti bútorok helyét (szalonnasütő, hinta stb.).

Vegye sorra azt is, most milyen növényeket lát, és van-e jelenleg olyan köztük, melyektől mindenképpen szeretne megszabadulni. Milyen a talaj, milyen a terület tisztasága, és vajon ön pontosan milyen növényeket képzel el itt a későbbiekben?

Mit tegyünk a területtel, hogy kertészetileg beépíthetővé váljon?

Először is gondoskodjunk a rendezettségről. A legtöbb elhanyagolt területet fel kell ásni – ilyenkor a sziklákat, köveket, gyökereket távolítsuk el a földből, és ássuk ki azokat a növényeket is, melyekre később biztosan nem lesz szükségünk. Ha a talaj nem megfelelő minőségű, a komposzt beásása is hasznos tipp lehet ebben a fázisban.

Ha a kertben takarítás szükséges, a Stihl tisztítógépei segíthetnek a piszok, homok, forgács, lomb vagy szemét összegyűjtésében is, ergonomikus formatervezésüknek és gazdag felszereltségüknek köszönhetően pedig bármikor hasznukat vehetjük majd a későbbiekben is. Fúvógépet, akkumulátoros seprőgépet vagy magasnyomású mosókat is bőven találunk a kínálatban annak érdekében, hogy az igényeinknek – és kertünk állapotának – legmegfelelőbb termékeket választhassuk.

A felesleges növények eltakarítása a fás szárúak esetében nehézségeket okozhat, de a Stihl a világ első számú motorfűrész márkájaként fürge segítőtárs lehet ez esetben is, hiszen gépeik innovatív technikával, nagy teljesítménnyel, ergonomikus felépítéssel és kis súllyal segédkeznek a munkavégzésben, s mindemellett környezetkímélők is.

Az első lépések mindig a legnehezebbek, hiszen ilyenkor még nem látjuk a munka végét. Belekezdeni ugyan nehéz, de a kerti munkálatok elég látványosak, így hamar sikerélményünk lehet. Ha már kellőképp kitisztítjuk a területet, könnyebben átláthatóvá válnak a következő körben elvégzendő feladatok is. Ne csüggedjünk tehát, professzionális segítséggel gyorsabban és könnyebben kerülhetünk közelebb álmaink zöldövezetéhez.

Kövesse cikkeinket, a következő alkalommal bemutatjuk, milyen alapeszközök szükségesek a továbbiakban ahhoz, hogy rendezett, karbantartott környezetben pihenhessen.

0
KOSÁR
  • No products in the cart.