Néhány bevált gyakorlat, melyet talán még nem ismert

Metszőollók, gallyazó ollók, ágfűrészek

Az alábbiakban néhány hasznos tippet, alapszabályt osztunk meg, hogy a rózsanevelésben is segíthessük a STIHL-kertészeket. Talán akad köztük még olyan ötlet is, mely a tapasztaltabb rózsatulajdonosokat is meglepheti. Lássuk a 10 pontot, melyben összeszedtük, szerintünk melyek a legfontosabb rózsatrükkök:

 1. Ha metszeni szeretne, fontos, hogy éles és tiszta szerszámmal dolgozzon. Így lesz a vágás pontos, a növény pedig egészséges.
  A STIHL termékei között többféle metszőollót is találhat, melyek a legkülönbözőbb igényeknek is képesek megfelelni, a magas minőség pedig alapvető tulajdonság, ha termékeink közül válogat.
 2. Ha hajlamos elhagyni metszőollóit, a STIHL termékeit szeretni fogja: feltűnő narancssárga színeinknek köszönhetően már nem is olyan könnyű véletlenül a zöldszemét közé dobni vagy a fű között felejteni a szerszámokat.
 3. Ha rózsakertjébe fokhagymát is ültet, elűzheti a kártevő bogarakat.
  Ha a rózsabokra túlságosan dús, nem árt kissé megritkítani – ha jobb a légáramlás, a növény kevesebb betegségnek van kitéve, és a rovarok száma is csökkenhet.
 4. Ültessen futórózsákat is!
  A kert igazi dísze lehet egy rózsával futtatott fal vagy lugas, mellyel akár el is takarhatunk nemkívánatos kerti elemeket, mint például a szomszéd garázsának felénk eső fala, vagy egy nem túl esztétikus, de annál praktikusabb kerti fészer.
 5. Ha kertjében nincs túl sok hely, ültetheti rózsáit dézsákba vagy nagyméretű kaspókba is. Így akár a balkonon, erkélyen, teraszon is boldog rózsatulajdonosok lehetünk.
 6. Egy kis metszegetés mindenkinek igazi kikapcsolódás lehet egy stresszes nap végén! A betegségek kialakulása vagy a növény elöregedése is elkerülhető, ha nem hanyagoljuk el ezt a munkafolyamatot.
 7. A fahéj természetes gombaölőszer. Használja rózsái permetezésekor, és a növények meghálálják a naturális gondoskodást!
 8. Rózsáit a kora reggeli órákban locsolja. Így a felesleges víz gyorsan elpárolog a növény szirmairól és leveleiről, így is csökkenthető a gombás betegségek kialakulásának esélye.
 9. A rózsákat körülvevő növényekre is ügyeljen: legyenek mindig tiszták, szellősek a kertben lévő zöldek és virágok, így csökkenthető a növénybetegségek kialakulása, és azok rózsára való átterjedése is.
 10. Végül ne feledjük a jól ismert idézetet, mely annyira igaz a rózsanevelésre, de talán a kerti munkák bármelyikére: „Az idő, amit a rózsádra vesztegettél: az teszi olyan fontossá a rózsádat.” (Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg)

Forrás: https://www.planetnatural.com/rose-gardening-guru/rose-tips/

0
KOSÁR
 • No products in the cart.