Ha már kertünk van, érdemes áthívni a családot, barátokat, és közösen is jól érezni magunkat a szabad ég alatt. Nincs is jobb a forró nyári esték meghitt beszélgetéseinél odakinn, miközben szalonnát sütünk, bográcsozunk, vagy éppen grillezünk. A kerti partik egyik elengedhetetlen eleme pedig éppen ezért nem más, mint maga a tűz: süthetünk, főzhetünk felette, vagy csak melléülhetünk, és beleveszhetünk a pattogó láng részleteibe – mindez biztosan meghatározza majd a partink hangulatát. Ne sajnáljuk rá azt a kis időt, míg begyullad, és főként ne féljünk, hogy nem sikerül: tűzrakási kisokosunk segít a kezdő tüzeskedőknek is. Apa-fia programnak is kiváló, a közös siker öröme mindenkit elégedetté tesz majd!

Amire mindenképpen szükségünk lesz:

  • papír – bármilyen reklámújság megteszi, de a fekete-fehér nyomtatás tapasztalataink szerint jobban ég, és kevésbé kellemetlen az illata;
  • száraz fa – gyújtósnak véknyabb, a tűz későbbi lobogásához vastagabb;
  • gyufa – mert akármilyen vicces is, de a tűzrakáshoz tűz is kell.

A papírból laza és nagyméretű galacsinokat gyúrunk, beleszórjuk a tűzrakóhely aljába, és ezekre fektetjük a gyújtósnak szánt, vékonyabb fadarabokat. A papírok széleit a gyufa segítségével begyújtjuk, vigyázzunk, hogy meg ne égessük magunkat, és várjuk meg, míg az aprított fa is begyullad. Ha a tűz igazán lángra kap, rátehetünk egy-két nagyobb fadarabot is, amelyek meggyulladását segíthetjük, ha óvatosan a tűz alá fújunk. Ha a tűz már ég, és mindent rendben találunk, már csak őrködnünk kell, hogy ne aludjon be művünk: rakjunk rá fát, fújjuk, piszkáljuk meg, ha szükséges.

Amikor a kerti parti véget ér, sose hagyjuk őrizetlenül a tüzet: mindig gondoskodjunk annak alapos beoltásáról. Ne feledjük, hogy a parázs is tűz, és könnyen kárt okozhat, ha például feltámad a szél, ezért mindig oltsuk be a tüzet a megfelelő mennyiségű víz rálocsolásával.

A STIHL termékei segíthetnek, hogy a legprofibb tűzrakóvá válhasson ismeretségi körében! Balták és fejszék: vágáshoz, aprításhoz, hasításhoz – ennél nem talál jobb megoldást. Klasszikus anyagokból készült eszközeink időtállóak, bevált formatervezésüknek köszönhetően pedig nem csak erősek, de tartósak is. Rozsdamentes acél, hosszú élettartamú fanyél a tökéletes és letisztult kombináció, mely mindig jól jön, ha a tűzrakáshoz fát kell vágnia. Legyen Ön a tűzrakó szuperhős!

0
KOSÁR
  • No products in the cart.