Ha szeretnél vásárolni egy lehullott levelek eltávolítására alkalmas eszközt, először is tudnod kell, hogy: nem minden lombfúvó lombszívó, de minden lombszívó lombfúvó is egyben. Hogy is van ez?

 

Egy kis lombfúvó történelem

A lombfúvó koránt sem új keletű találmány. Még az 1950-es években alkotta meg az első lombseprűt felváltó praktikus eszközt Aldo Vandermolen. Mivel használata könnyű, kényelmes, Amerikában viszonylag hamar elterjedt. A 90-es évekre már teljesen megszokott, népszerű kerti szerszámmá vált, majd fokozatosan meghódította a világ más tájait is. Elterjedését az is elősegítette, hogy Kaliforniában korlátozták a vízfogyasztást, és számos kerti tisztítási munkához tilos volt vizet használni. Ezért ott különösen jól jött a lombfúvó, melynek segítségével úgy tudták rendbe tenni a portát, hogy egyetlen csepp vizet sem használtak hozzá.

 

Mi mindenre használható a lombfúvó?

A ’lombfúvó’ elnevezés kissé csalóka, hiszen az eszköz nem csupán a lehullott falevelek eltakarítására alkalmas, eredetileg sem kizárólag erre tervezték. A lombfúvó lényegében egy levegővel működő tisztító gép, amely a falevelek gyors egy kupacba terelésén túl használható épp úgy járdára pergett fű, homok, sóder, hó eltakarítására, vagy akár az autónkra hullott hó eltüntetésére is. Ez utóbbira talán még maga a feltaláló sem gondolt, pedig ha választanunk kellene néhány percnyi fújás vagy minimum negyed óra ásás között egy zimankós téli reggelen… nem kétséges, hogy a többségünk melyiket választaná.

 

Szívó vagy fúvó?

A lombszívó olyan speciális lombfúvó, amely nem csak levegőfújásra alkalmas, hanem szívásra is. A lehullott falevelek eltakarítására használják leggyakrabban. A szívó funkció segítségével pillanatok alatt egy a szerszámhoz csatlakoztatott zsákba gyűjthetjük azokat a leveleket, amelyeket korábban a fúvó funkció segítségével egy kupacba rendeztünk. Ez akkor különösen hasznos, ha komposztálni szeretnénk a leveleket. A szívó funkcióval is rendelkező lombfúvók között olyanokat is találunk, amelyek egy plusz tartozék beiktatásával fel is aprítják az összegyűjtött leveleket. Bizonyos lombszívóvá alakítható lombfúvók az ereszcsatornába hullott levelek eltüntetésére is alkalmasak, egy több méteres kiegészítő csatlakoztatása után.

 

A STIHL 2017. október 31-ig tartó őszi akciójának keretében most kedvezményes áron vásárolhatsz magadnak lombfúvót, akár olyat is, amely lombszívóvá alakítható és kiegészíthető a fenti extrákkal. Nézd meg akciós termékeinket!

0
KOSÁR
  • No products in the cart.