Ugyan ezt most még nehéz elhinni, de lassan véget ér a tél. Egyre hosszabbak a nappalok, sokasodnak a kerti teendők. Hogy nehogy kimaradjon valami, összeszedtük azokat a feladatokat, amelyeket célszerű lenne még mostanában, február végén-március elején elvégezni.

#1 Tél végén még számíthatunk fagyokra. Ha olyan gumós növényeket (pl. árvácska, nefelejcs) találsz a kertedben, amelyek megfagytak, enyhébb időben dugdosd vissza a földbe, és takard le lehullott levelekkel, fakéreggel, hogy megóvd a későbbi fagyoktól.

#2 A fák megszabadítása a télen megrongálódott ágaktól. Ehhez a munkához használhatsz motorfűrészt, magassági ágnyesőt és ágvágót.

#3 A nyáron virágzó bokrok, fák metszése az elkövetkezendő egy-két héten belül aktuális. Ilyenek például az almafa, körtefa, málna, fekete ribizli.

#4 Lassan itt az ideje a zöldséges kert felásásának. Amint kicsit enyhül az időjárás, kezdheted is.

#5 A palántázás nem várhat tovább. Ha szeretnél paprika, paradicsom, karalábé, káposzta, uborka, cukkini, dinnye palántákat ültetni a kertedbe, és még nem vetetted el a magokat, akkor ezt feltétlenül tedd meg minél előbb, ugyanis a palántákat általában csak 6 hét múlva lehet kiültetni.

#6 Fák törzsének és vastagabb ágainak lekapargatása. Ezzel a tisztogatási procedúrával megszabadíthatod fáidat a hibernálódott, akcióra kész károkozóktól, nagy károkat okozó gombáktól.

#7 Nézd át a kerti szerszámaidat, hogy minden megvan-e, rendben van-e, amire szükséged lehet: fűnyíró, fűkasza, szegélynyíró, sövénynyíró, sövényvágó.

 

Használj ki minden napsütéses, melegebb órát, percet, egyrészt, hogy élvezhesd a friss levegőt és a kerti munkát, másrészt azért, hogy a most elvégzett kisebb előkészületeknek köszönhetően ne halmozódjanak fel a teendők. Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra!

0
KOSÁR
  • No products in the cart.