Már jó ideje koptatjuk fűrészeinket, de még mindig nincs vége a télnek. Ideje ellenőrizni, hogy milyen állapotban van a láncfűrész, bírja-e még a strapát a lánc vagy élezni kell. Van néhány fontos szabály, amelyet mindenképp célszerű szem előtt tartani az élezéssel kapcsolatban. Összegyűjtöttük, melyek ezek.

#1 Figyelj arra, hogy a fűrészed lánca folyamatosan éles legyen, hogy a fűrészelés hatékonysága ne csökkenjen, és ezzel a fűrészedet is kíméled, így tovább fog tartani.

#2 Mikor azt látod, hogy a fűrész nem elég éles, megélezheted kézi reszelővel is. De ha például földbe, szögbe vágsz, és úgy kicsorbul a fűrészed, hogy kézi élezéssel már nem lehet megfelelően visszanyerni az élét, akkor érdemes behozni egy gépi élezésre STIHL szaküzletünkbe.

#3 Mindenképp használj a fűrészed láncának megfelelő vastagságú láncreszelőt, így elkerülhetőek az aláreszelés és egyéb élezési hibák.

#4 Figyelj a megfelelő reszelési szögre, ez is elengedhetetlen az éles lánchoz. Használj élezősablont vagy a vágószemen található vonal követésének segítségével határozd meg a szöget (30 fok).

#5 Mielőtt nekikezdenél az élezésnek rögzítsd a fűrészt, ahogy neked kényelmes. Csak óvatosan!

Extra tipp:

Ha nem vagy biztos magadban vagy csak nem akarsz vele bajlódni, hozd be hozzánk nyugodtan STIHL fűrészed, szívesen segítünk. Megvan hozzá a megfelelő eszközünk is, tapasztalatunk is, szívesen segítünk.

0
KOSÁR
  • No products in the cart.