A gyümölcsfák, szőlőlugasok permetezése magasságuk miatt meglehetősen nehézkes. Ha kézi permetezőt használunk, akár a földről, akár a létráról fel-le szaladgálva próbálkozunk, nagy valószínűséggel nem tudjuk egyenletesen eloszlatni a permetlevet a permetezni kívánt növényen. Ezen felül igen nagy az esélye annak, hogy nem fog mindenhova jutni a szerből, amely magában foglalja azt a kockázatot, hogy a gyümölcsfáink, szőlőnk a permetezés ellenére megfertőződik. A kézi permetezés egész egyszerűen nem elég hatékony, különösen akkor, ha 1-1,5 méternél magasabb növényeket szeretnénk megóvni az őket fenyegető betegségektől.

Hogyan célszerű permetezni a magasra nőtt növényeket?

Ezekhez a növényekhez használjunk permetezőgépet a kézi permetezők helyett. A STIHL permetezőgépei akár 2,5 m magasságig használhatók. Ez annyiban különbözik a „hagyományos” permetezőktől, hogy használata során légáram forgatja a leveleket. Ez a technológia gondoskodik arról, hogy egyenletesen tudjuk eloszlatni a permetlevet a növényeken, és a leveleknek ne csak a tetejére, hanem az aljára is kerüljön a növényvédő szerből. Ez azért is fontos, mert számos kártevő épp a levelek alján telepszik meg. Ennek a módszernek másik nagy előnye, hogy mivel felfelé fújja a permetlevet, az felülről lefelé éri a növényeket, így magasabb növények permetezésére is jól használható.

Az igazán hatékony permetezés titka

A STIHL permetezőgépekhez külön megvásárolható ULV fúvókakészlettel még ettől is hatékonyabbá tehetjük a permetezést. Ez a fúvókakészlet rendkívül finom cseppekké porlasztja szét a folyadékot, ilyen módon gondoskodik a permetezőanyag még optimálisabb eloszlatásáról. Ezáltal csökkenthető a permetezőszer felhasznált mennyisége is.

A STIHL tavaszi akciójának keretében most akciós áron vásárolhatsz STIHL permetezőgépet.

 

Kép forrása: www.bespecialtycrops.com

0
KOSÁR
  • No products in the cart.