A megfelelő sövénynyíró, sövényvágó kiválasztása bizony nem egyszerű feladat. Hiszen annyiféle kapható, hogy könnyű elveszni a termékek rengetegében. Az alábbi útmutató azonban segít majd eligazodni a temérdek típusú sövényritkító eszköz különféle paraméterei között, hogy te magad is el tudd dönteni, pontosan mire is van szükséged.

 

Sövénynyíró vagy sövényvágó?

Első körben azt érdemes tisztázni, hogy mi a különbség a sövénynyíró és a sövényvágó között? A válasz: semmi. Lényegében nincs különbség a kettő között, illetve egyetlen dolog: az elnevezés.

 

A sövénynyírók főbb típusai

A sövényritkító, ápoló eszközök három nagy csoportba sorolhatók: elektromos, akkumulátoros és benzines.
Nézzük sorjában, mit érdemes tudni róluk!

Elektromos sövénynyírók

Az elektromos sövénynyírók a legolcsóbbak, ugyanakkor a legveszélyesebbek is. Ennél az eszköznél oda kell figyelni arra, hogy nehogy véletlenül elvágd a vezetéket. Ezt leginkább úgy tudod megakadályozni, ha használat előtt gondoskodsz arról, hogy semmi ne legyen a vezeték útjában, illetve ha rikító színű (pl. narancssárga) kábelt csatlakoztatsz hozzá. Azoknak ajánljuk, akik a ház közelében lévő sövény ápolására szeretnék használni.

Akkumulátoros sövénynyírók és sövényvágók

Az akkumulátoros sövénynyírók ár tekintetében a benzines sövényvágókkal közel azonos kategóriába tartoznak. Teljesítményük valamivel kisebb, mint a benzineseké, de így is bőven elegendő a kertek döntő többségében található sövények ápolásához. Az akkumulátoros sövénynyírók nagy előnye, hogy rendkívül csöndesek, ezáltal kertes házak udvarában, különösen kertvárosi területeken ideális választás.

Benzines sövénynyírók

A benzines sövénynyírók a kategória királyai, ezek az eszközök a legnagyobb teljesítményűek, legprofibbak.

 

Mi számít még?

A meghajtáson túl fontos még, hogy mekkora átmérőjű az a sövény, amelynek ápolásához használni szeretnéd a sövénynyírót. Célszerű odafigyelni arra, hogy olyan sövénynyírót válassz a munkához, amelynek vágáshossza passzol a vágni kívánt sövény átmérőjéhez.

Ezen felül azt is vedd számításba, hogy milyen mennyiséget akarsz vágni vele. Ha tele van az udvarod bokrokkal, sövénnyel, az aksis sövénynyíró akkumulátora vágás közben lemerülhet. Ilyen esetben vagy le kell cserélni az aksit vagy feltölteni és utána folytatni a munkát. Az elektromosnál és a benzinesnél persze nincs ilyen probléma.

Bár a STIHL sövénynyíró paletta rendkívül széles, mindegyik STIHL sövénynyíróra igaz az, hogy:

• csúcsminőségű kései a STIHL svájci üzemében készülnek
• antivibrációs rendszerrel felszerelt, mely erőkímélő munkavégzést tesz lehetővé.

A STIHL május 31-ig tartó tavaszi akciójának keretében most kedvezményesen vásárolhatsz sövénynyírót üzletünkben, akár ingyen hitelre is.

 

0
KOSÁR
  • No products in the cart.