Mi sem egyszerűbb ennél – gondolhatnánk -, megy a kukába. Igen ám, de a kuka hamar megtelik, különösen, ha számtalan bokor, hosszú sövény van a kertünkben. Ráadásul, ha így teszünk, a levágott ágakkal, levelekkel együtt a kertünkben megtermett értékes tápanyagokat is kidobjuk. Amennyiben ezeket nem hasznosítjuk, utána fizethetünk a műtrágyáért és más talajjavítókért. Ha azonban vásárolsz egy kerti aprítógépet, a levágott ágak a lenyírt fűvel, kikapált gyommal, lehullott levelekkel és más zöldhulladékkal együtt mind később hasznosítható értékes tápanyaggá változik. Ez persze egy egyszerű komposztládával is megoldható, de ha aprítás nélkül teszed az ágakat, leveleket a komposzt ládába, abból csak igen sokára lesz használható komposzt, addig meg egy bűzölgő szemétkupac látszatát kelti. Ugyanakkor az újrahasznosítás, lássuk be, sok szempontból igen jó megoldás: praktikus, költséghatékony és környezetkímélő.

Ha már odáig eljutottál, hogy te is szeretnél egy kerti aprítógépet, akkor már csak az a kérdés, hogy: mégis milyenre van szükséged?

Először is, a kerti aprítógépekről azt érdemes tudni, hogy alapvetően két típusú kapható:
a) elektromos kerti aprítógép
b) benzinmotoros kerti aprítógép

Az elektromos kerti aprítógépeket, értelem szerűen, csak olyan helyen lehet használni, ahol elérhető közelségben van áramforrás. Nagy előnyük viszont, hogy egyszerűsített konstrukciójuknak köszönhetően végtelenül megbízhatóak és karbantartásuk is kevesebb odafigyelést igényel, mint a benzines aprítógépeké.

A benzinmotoros aprítógépek használatához nincs szükség áramforrásra, ezen felül többnyire erősebbek, mint az elektromosak.

A választásnál azt is érdemes szem előtt tartani, hogy milyen vastag ágak aprításához szeretnénk használni. 35-40 mm-es átmérő alatti ágakkal az elektromos gépek is könnyedén megbirkóznak, afölött viszont már csak a benzines aprítógépeket ajánljuk.

Ezen felül, a kerti aprítógépek esetében érdemes átnézni a kínálatot és átfutni a termékleírásokat, mert az egyes típusok csak első ránézésre hasonlóak. Mindegyik típusnak vannak kerekei és nagy fogantyúi, hogy könnyen lehessen mozgatni, de ha jobban szemügyre vesszük őket, akkor számtalan vonzó, egyedi megoldást találunk a különböző VIKING aprítógépek kialakításában. Olyanokat, mint például a GE 105 praktikus, lóhere alakú nyílása, mely megkönnyíti az elágazó gallyak betöltését vagy a GE 205 zajcsillapított, beépített freccsenésvédővel rendelkező tölcsére és szabadalmazott, szintén zajcsillapított Multi-Cut 250 késrendszere.

Bármelyikre is essen végül a választásod, a STIHL tavaszi akciója keretében még néhány napig kedvezményesen megvásárolhatod.

 

Kép forrása: http://www.promo-msk.ru/files/video/zaglushka_ge105_1

0
KOSÁR
  • No products in the cart.