Az, amelyik leginkább megfelel az igényeidnek. Ez könnyű. Az azonban már lényegesen nehezebb kérdés, hogy pontosan mi az, amire neked szükséged van a kertedben növő fű rendszeres, gyors és hatékony lenyírásához. Mivel járnál a legjobban? Fűnyíró, fűkasza vagy netán fűnyíró traktor? Ha fűnyíró, akkor elektromos, benzines vagy aksis? Hogy megkönnyítsük a választást most induló sorozatunkban összegyűjtöttük neked minazt, amit tudni érdemes a különböző típusú fűnyíró eszközökről.

 

1. rész: Fűnyíró mustra

Melyik a nyerő? Elektromos, benzines vagy aksis?

 

A fűnyíró gépeket alapvetően kis- és közepes méretű, nem túl meredek területekre és alacsonyabb fű vágására tervezték. Van ugyan olyan fűnyíró, amely nagy teljesítménye és kerekei révén magasabb fű nyírására is alkalmas és akár lankás területeken is használható, ilyen a VIKING MB 6 RH, de ez csupán egy kivétel, amely erősíti a szabályt, nem ez az átlag, és a kertek többségébe nem is erre van szükség. Hiszen ahhoz, hogy megfelelő minőségű, szép, zöld fű nőjön a kertben, gyakran, 1-2 hetente kell nyírni, ennyi idő alatt pedig nem nő meg túl magasra. Ugyanakkor egy fűnyírónál fontos, hogy jól irányítható legyen, ki tudd kerülni a szalonnasütőt és más kertben lévő akadályokat, ezért célszerű megnézni, hogy milyen a kialakítása és a kerekei.

Fűnyíróból háromféle kapható:

• elektromos (VIKING fűnyírókból ME-vel kezdődő típusszámúak)
• benzines (VIKING fűnyírókból MB-vel kezdődő típusszámúak)
• akkumulátoros (COMPACT és PRO STIHL akkumulátoros fűnyírók)

Kisebb kertekbe (300-800 m²) az elektromos fűnyíró is elegendő (az egyes típusok műszaki leírásában megtalálható, hogy melyiket mekkora területre ajánlják), 800 m² fölött viszont már inkább a nagyobb teljesítményű, benzines fűnyírókat ajánljuk. Az elektromos fűnyírók hátránya, hogy figyelni kell a vezetékre, nehogy elvágjuk, előnyük, hogy környezetkímélőbbek.

A Magyarországon csupán ettől az évtől kapható STIHL akkumulátoros fűnyírók a benzines fűnyírókhoz hasonlóan viszonylag nagy teljesítményűek, egyhuzamban hosszabb ideig is használhatók, ugyanakkor könnyebbek, csöndesebbek és használatuk, karbantartásuk rendkívül egyszerű. Ezen felül az akkumulátoros fűnyírók ötvözik az elektromos és a benzines fűnyírók előnyeit: nem kell a vezetékekkel bajlódnunk, akár csak a benzines fűnyíróknál és környezetkímélők, mint az elektromos fűnyírók.

A fűnyíró gépeknél fontos kérdés még, hogy: mi történik a levágott fűvel?
A gépek többségénél a levágott fű a fűgyűjtőkosárba kerül, a VIKING benzines elektromos fűnyírók között azonban találunk kosár nélküli mulcsozó fűnyírókat is (R sorozat), ezek a levágott füvet apróra vágják és szétterítik a kertben, hogy ilyen módon értékes tápanyaghoz juttassák a pázsitot.

Június 16-ig még akciós áron, akár 0% THM-es ingyen hitelre is vásárolhatsz nálunk fűnyírót, további részletekért kattints ide ,és töltsd ki az adatlapot!

 

Kép forrása: www.glav-dacha.ru

0
KOSÁR
  • No products in the cart.