Télen a hideg időjárás miatt a láncfűrészhasználat igazi kihívásnak tűnhet, azonban némi odafigyeléssel a motorfűrész a mínuszok ellenére is kiváló teljesítményt nyújt. Ne feledd, hogy a STIHL 10%-nál alacsonyabb etanol tartalmú üzemanyagot ajánl! A 10%-nál nagyobb etanol tartalmú üzemanyag használata károsíthatja a készüléket, és érvénytelenítheti a STIHL garanciát.
Ha a STIHL gépekhez legmegfelelőbb üzemanyagot szeretnéd használni, válaszd a MotoMix-et.

Ezen felül, a hideg miatt további óvintézkedésekre is szükség van.

 

Egyéni védőfelszerelések

Hideg időben se feledkezz el a megfelelő ruházatról, viselj hallásvédőt, kesztyűt. Télen a fa még nagyobb valószínűséggel törik szilánkosra, így célszerű védősisakot és védőszemüveget használni.

A láncfűrész karbantartása és üzemeltetése télen

Ha 4 Celsius foknál alacsonyabb hőmérsékleten szeretnéd használni a láncfűrészed, az első teendő, hogy – amennyiben a fűrésznek van ilyen funkciója – kapcsold át “télre” a téli/nyári előszűrőt, hogy aktiválja a karburátor előmelegítő rendszert. Ez azért fontos, mert ha a nyári pozícióban hagyod a szűrőt, a karburátor jegesedhet, ami azt eredményezi, hogy a gép nem fog megfelelően működni, rossz lesz a vágásteljesítménye és akár a motorja is meghibásodhat.

A láncfűrész télen további karbantartást igényel, az alábbi lépéseket javasoljuk még ahhoz, hogy hideg időjárásban is megfelelően működjön a láncfűrészed:
• Ügyelj arra, hogy tisztán tartsd a lánckerék fedelét, hogy ne fagyjon rá a fűrészpor!
• Gyakrabban tisztítsd a láncféket!
• Tankolás előtt távolítsd el a havat a motorfűrész üzemanyagtartályának környezetéből, nehogy a hó belekerüljön a tartályba, üzemanyagba!
• Figyelj arra, hogy az antivibrációs rendszert ne érje a hó! Ugyanis ha víz kerül bele és megfagy, elromolhat, és anélkül lényegesen nehezebb lesz dolgozni a fűrésszel.
• Töröld le a havat, jeget és a vízcseppeket a fojtószelep kioldójáról és a fojtószelep kioldó reteszéről, hogy biztosan működjön!
• A hűtővíz-bevezetőt is tartsd tisztán, nehogy hó, jég vagy fűrészpor kerüljön bele, ami a motor túlmelegedéséhez vezethet!
• És végül, különösen figyelj a láncfűrészen lévő kockázatcsökkentő funkciókra és vezérlő mechanizmusokra, tartsd őket tisztán!

STIHL fűrészek élezésével, karbantartásával kapcsolatban keress minket bizalommal.

 

Cikk forrása: https://en.stihl.ca/careful-cutting-working-in-your-winter-wonderland.aspx

 

Kép forrása

0
KOSÁR
  • No products in the cart.