Ahogy hosszabbodnak a nappalok és melegszik az idő egyre több a tennivaló a ház körül. Az alábbi eszközökre most nagy szükséged lesz.

#1 STIHL magasnyomású mosó

Tél végén-kora tavasszal az ilyenkor jellemző locspocs idő miatt az egyik legnagyobb kihívás a kertes házban élők számára, hogy megszabaduljanak a folyamatosan újratermelődő sártól. Ráadásul, amint elkezdődnek a kerti munkák, a helyzet még rosszabbá válik, hiszen akarva akaratlanul is felhordjuk a sarat a kertből az udvarra. Ezért ebben az időszakban különösen nagy segítség egy magasnyomású mosó az udvar tisztán tartásában, amely emellett a kerti bútorok, bicikli tisztán tartását, valamint az autómosást is megkönnyíti.
A STIHL magasnyomású mosói kivétel nélkül könnyen kezelhetőek, gazdagon felszereltek, és még a legkisebb teljesítményű, kifejezetten ház körüli munkákra tervezett típusok (pl. RE 88, RE 98 is kellően magas, akár 100-110 bár nyomáson használhatók.

#2 STIHL motorfűrész, magassági ágnyeső

A tél során eltört ágakat célszerű levagdosni, mert egyrészt, ha a fán maradnak, és ott száradnak el, akkor bármikor ráeshetnek valakire vagy valamire; másrészt a száradó ágakat általában megtámadják a különféle gombák, melyek könnyen átterjedhetnek a fa egészséges részeire. A sérült ágak levágásához éles eszközt válassz, hogy ne tegyél kárt a fa kérgében, használj STIHL motorfűrészt vagy magassági ágnyesőt!

#3 Metszőolló

Amint eltűnik a fagy, előkerülhet a metszőolló, gallyazó olló, fűrész. A díszbokrokat, málnát, ribizlit, alma-, körte- és szilvafákat máris elkezdhetjük metszeni. Ne feledd, jó minőségű szerszámokkal könnyebben, gyorsabban megy a munka!

#4 Talajmaró

Ahogy enyhül az idő, aktuálissá válik a veteményeskert felásása is, ideje előkészíteni a tavaszi vetésre. Az ásózás azonban hosszadalmas, fárasztó fizikai munka, különösen akkor, ha a föld agyagos. Ebben segít a STIHL kombirendszerekhez csatlakoztató talajmaró, amely a kemény és agyagos talajt is könnyedén aprítja fel.

#5 Komposztáló

Ne hagyd kárba veszni a lenyesett ágakat, a VIKING kerti komposztáló-aprító gépekkel gyorsan és egyszerűen készíthetsz mulcsot, komposztot, amelyet aztán hasznosíthatsz a kertedben. VIKING kerti aprító gépből tetszés szerint választhatsz elektromosat vagy benzinest, a legkisebb teljesítményűt (GE 105) is egészen 35 mm-es ágvastagságig használhatod, a legnagyobbal (GB 460) pedig már akár 60 mm átmérőjű ágakat is felapríthatsz.

 

Kapcsolódó cikkek:
Milyen kerti munkák várnak még rád a tél végén?

Terasz, udvar, autótakarítás STIHLszerűen

Multifunkcionális segítőtársak a kertben

 

Forrás:

https://hobbikert.hu/magazin/a-letort-faagakat-surgosen-el-kell-latni.html

https://balintgazda.hu/aktualis-kert/februar/februarban-sem-unatkozik-akinek-kertje-van.html

 

Kép forrása

0
KOSÁR
  • No products in the cart.