Mondják, „A májusi eső aranyat ér”, de idén túl sok jutott a jóból. A szokatlanul nagy mennyiségű csapadéktól kerted élővilága nem csak éledezik, mint máskor, hanem egyenesen burjánzik. Ne hagyd, hogy elszabaduljon pokol, mielőbb tegyél rendet a kertedben! Itt megtalálod, mit kell tenned ehhez.

#1 Mielőbb vágd le a füvet!

Ha sok eső esik, a fű is gyorsabban nő, ezért ne halogasd a fűnyírást! Mielőbb vedd elő a fűnyírót, szegélynyírót, fűkaszát, és láss neki! Minél később vágod le, annál nagyobb lesz, és annál nehezebben boldogulsz majd vele.
Ne feledd, jó eszközzel könnyebben megy a munka, a STIHL tavaszi akciójának keretében még akciós áron vásárolhatsz STIHL fűkaszát, fűnyírót, szegélynyírót kedvezményes áron, akár 0% THM-es ingyen hitelre is.

#2 Szellőztesd a gyeped!

A temérdek csapadéktól összetömörödik a talaj, ennek következtében a fűszálak nem jutnak elég tápanyaghoz, elsárgulnak, elhalnak, a pázsit foltokban kikopik. Ez különösen jellemző az agyagos talajra. Szerencsére van megoldás a problémára, használj gyepszellőztetőt, amely 5-8 cm mélyen fellazítja a talajt és megszünteti a filcesedést.
Május 31-ig még akciós áron rendelhetsz nálunk STIHL RLE 240 típusú elektromos gyepszellőztetőt.

#3 Védd a növényeidet!

Eső után, sajnos, nem csak a növények élednek fel, hanem a rájuk veszélyt jelentő kártevők és gombák is. Előzd meg a bajt, permetezz! A STIHL permetezőgépeivel – újszerű technológiájuknak köszönhetően – akár 1-1,5 méternél magasabb fáidat is hatékonyan lepermetezheted úgy, hogy mindenhol egyenletesen érje a permetlé. Május végéig még ezeket is kedvezményesen veheted meg üzletünkben.

 

Kapcsolódó cikkek:

A zöldellő gyep titka
Gyümölcsfák, szőlő permetezése könnyedén, hatékonyan

 

Forrás: https://balintgazda.hu/aktualis-kert/junius/mire-szamithatunk-a-sok-majusi-eso-utan.html

0
KOSÁR
  • No products in the cart.