Bár az ablakon kitekintve most talán nehéz elképzelni, hogy hamarosan itt a nyár, pedig így van. Hiába esik az eső folyton, ez csak minket, kertészkedőket zavar, a növényeket nem annyira. A virágok nyílnak, az eper és a cseresznye piroslik, a fű és a bokrok nőnek, mint a gomba. Búslakodás helyett inkább használd ki az időt, gondold át, mi mindent kell majd csinálnod a kertben, ha végre eláll az eső, és milyen eszközökre lesz szükséged ezekhez a feladatokhoz.
Segíthetünk? Ebben a cikkben összegyűjtöttük az aktuális kerti teendőket, és hogy ezekhez milyen szerszámokat ajánlunk.

Fűnyírás

Ne hagyd túl hosszúra megnőni, nyáron egy-két hetente célszerű levágni. Ehhez a legtöbben fűnyírót használnak, a kérdés csak az, hogy milyet. STIHL fűnyíróból van elektromos, benzines és akkumulátoros egyaránt (COMPACT és PRO), a tavaszi akció végéig mindhárom típust akciós áron, akár 0% THM-es ingyen hitelre is megrendelheted oldalunkon. Ha azonban nagyobb területen (4000 m² felett) kell rendszeresen füvet nyírnod, érdemes beszerezni egy fűnyíró traktort. A fűnyíró gépen és a fűnyíró traktoron túl sokan használnak még fűkaszát fűnyírásra. Erre azoknak van szüksége, akik nagyobb területen, egyenetlen talajon, kevésbé rendszeresen szeretnének füvet nyírni.
A kerti akadályok (járda, út, szalonnasütő) mentén használj szegélynyírót, ezzel egyszerűen vághatod le a füvet kerted azon részein, ahová fűnyíróval már nehezen érsz el. Az FS 55 – melyet most kedvezményes áron, 0% THM-es ingyen hitelre is megvehetsz nálunk – , gazos fű, nád és csalán vágására is alkalmas.
A STIHL kínálatában szegélynyíróból is találsz elektromosat, benzinest és akkumulátorost is, meg is rendelheted, szezonális akciónk keretében még kedvezményes áron.

Metszés

Ha gyümölcsfák és bokrok is vannak a kertedben, innentől kezdve a metszőollót, gallyazó fűrészt, magassági ágnyesőt ne pakold el, egészen szeptember végéig szükséged lesz rájuk.

Az alábbi gyümölcsfákat, bokrokat nyáron, betakarítás után célszerű metszeni:

• szamóca
• cseresznye
• kajszibarack
• őszibarack
• szilva
• meggy
• mandula
• málna
• ribizli
• büszke (más néven egres, köszméte, pöszméte).

Sövénynyírás

Sövénynyíró is kell majd a nyár során – persze csak ha vannak sövények, díszbokrok a kertedben. Ezek többségét (pl. örökzöldek, fagyal) ugyan csak nyár végén kell nyírni, de jobban jársz, ha előre gondolkodsz, a STIHL tavaszi akciója ugyanis hamarosan véget ér, ezt követően pedig kedvezményes ár helyett már csak eredeti áron vásárolhatsz nálunk STIHL minőségű sövényírót. A benzines HS 45 és a PRO akkumulátoros HSA 66 sövénynyírót most még 0% THM-es ingyen hitelre is megrendelheted. Siess, le ne maradj az akcióról!

 

Kapcsolódó cikkek:

A zöldellő gyep titka

5+1 kerti eszköz, amelynek nagy hasznát veheted augusztusban

Hogyan válassz sövénynyírót?

STIHL fűkaszakörkép

 

Forrás:

https://www.edenkert.hu/profi-kertesz/aktualis-kerti-munkak/juniusi-kerti-teendok-listaja/5191/

https://www.agroinform.hu/gazdasag/a-gyumolcsfak-metszesi-idopontja-2469

 

0
KOSÁR
  • No products in the cart.